Акценти
Начало / Последни новини / Победи за Рената Петкова и Даниел Анков на „Нови звезди”

Победи за Рената Петкова и Даниел Анков на „Нови звезди”

По два златни и сребърни медала спечелиха плевенчани в 39-ото издание на международния турнир по лека атлетика „Нови звезди” за жени и мъже.

Най-силно се представиха Рената Петкова и Даниел Анков. Съотборниците от клуба домакин КЛАСА /София/ завоюваха златни медали. Петкова бе над всички в мятането на диск. 49,65 метра е най-добрия й резултат, който постигна в петия си опит. Най-сериозната й конкурентка бе бившата й съотборничка в плевенския АК Георги Дъков – Полина Макаева, която заслужи сребърния медал с 42,85 м.

Анков триумфира в скока на дължина със 7,11 м, резултат от шестия му опит. Бившият атлет на СКЛА Спартак /Плевен/ измъкна победата само с 1 см по-добро постижение от това на втория Борис Линков. Тук пети е Добромир Николов от АК Плевен 2014. Съотборникът му Цветелин Кирилов е седми.

Сребърен медал и за още една бивша възпитаничка на треньорката Галя Николова. Става въпрос за Вержиния Милашка, която се класира втора в хвърлянето на копие – 41,32 м. Победителката тук е Елена Узунова от АК-Джордан с 42,75 м. В мятането на диск при мъжете Радан Илиев от АК Георги Дъков е седми.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...