Акценти
Начало / Общество / Плевен с пет предложения в кампанията „Място в сърцето”

Плевен с пет предложения в кампанията „Място в сърцето”

Място в сърцето
Временно игрище за боче в Градската градина в Плевен

Националната кампания „Място в сърцето“ до 31 януари събира номинации на обекти, които да бъдат ремонтирани или реставрирани със дарителски средства, набрани в рамките на кампанията. Включените градове са 12, като един от тях е Плевен.  До момента  най-много номинирани обекти има от Пловдив – 18, а от Плевен са пет, научихме от Елеонора Гаджева, програмен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи”,  инициатор на кампанията „Място в сърцето”.

Едни от най-интересните предложенията са за възстановяване на Стария локомотив в Стара Загора, Околовръстната железница на София, тепетата в Пловдив, Старат турска баня в Сливен. Сред предложенията от Плевен са детската площадка в Градската градина, площад „Възраждане”,  парк  Кайлъка.  „Това са все места с история, дух и емоция, свързана със спомените на хората от тези градове. А нашата кампания „Място в сърцето” има за цел да върне духът и емоцията в сърцето на всеки български град” , подчерта Гаджева.

Сред номинациите в Плевен е и спортно игрище за боче. Предложението е направено  по инициатива на Спортен клуб „Спешъл олимпикс – Плевен”, БАЛИЗ – Плевен и Помощно училище „П.Р.Славейков” – Плевен. Бочето е спортна игра, в която се включват деца и младежи с физически и умствени увреждания, разказва вносителят на предложението Даниела Димитрова, директор на сдружение „Плевенски обществен фонд Читалища”. Плевен ежегодно е домакин и главен организатор на Националния годишен турнир по боче и в него участват не само деца и младежи от тази целева група, но и техни връстници от страната. В момента няма постоянно игрище, а се налага да се строи мобилно съоръжение, обясни Димитрова и добави, че интаресът към тази спортна игра е голям, включително и от местната общност.

До края на януари могат да бъдат номинирани обекти, които имат имат нужда да бъдат реновирани или облагородени и се намират в един от 12-те града, включени в кампанията. Следващият етап стартира на 1 февруари  и в него жури ще избере по три обекта от всеки град, които ще бъдат подложени за гласуване в сайта на кампанията. Целта е да се избере по едно място от всеки град, за което да стартира дарителска кампания.

Номинации за обекти могат да се правят на: www.myastovsarceto.bg

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...