Акценти
Начало / Спорт / Плевен домакин за първи път на Турнир Тенис Европа

Плевен домакин за първи път на Турнир Тенис Европа

Тодор Бешевишки - д-р Красимир Тодоров

От 24 до 30 август в Плевен ще се проведе Международният турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години. Турнирът е включен в календара на Европейската федерация по тенис и тенис клуб „Плевен – 90” за първи път ще бъде негов домакин. Това съобщи на пресконференция днес Тодор Бешевишки, зам.-председател на клуба.

Заявки за участие вече са подали 120 млади тенисисти от 15 държави – Русия, Кипър, Сърбия, Германия, Македония, Молдова, Румъния, Турция, Израел, Гърция, Канада, Англия, Франция. В надпреварата ще се включат състезатели от националния отбор на България, между които Симеон Терзиев, Денислав Проданов, Антъни Генов, Беатрис Спасова, Елена Кралева, Елена Тренчева. Извън основната схема ще участват и две тенесистки от школата на ТК „Плевен-90” – Виктория Нинова и Виктория Микова.

„Интересът към турнира е голям, тъй като той отваря пътя на състезателите към големия тенис. Очакваме силно представяне на българските тенинсисти”, подчерта Бешевишки.

Турнирът ще започне в 9 часа на 24 август на кортовете в парк Кайлъка с квалификационните срещи. Те ще определят осемте момичета и момчета, които ще участват в основната схема. Срещите от основната схема по програма ще започнат на 26 август, а на 29 и 30 август са полуфиналите и финалите. Отпадналите при квалификациите ще имат възможност да се включът в така наречения Утешителен турнир, в който също ще има класиране.

Клуб „Плевен – 90” завършва ремонта на тенис комплекса и ще предостави всички условия на младите състезатели да реализират възможностите си, а също да се чувстват уютно в красивия прак Кайлъка, каза д-р Красимир Трифонов, председател на клуб „Плевен – 90”, който ще обезпечи и медицинското обслужване на турнира. Той съобщи, че вече са направили заявка за домакинство през следващата година на същия турнир, но за 16-годишни състезатели.

Турнирът Тенис Европа се провежда със финансовата подкрепа на Община Плевен и под патронажа на кмета проф. Димитър Стойков. Той, заедно с областния управител арх. Бойко Балтаков, са поканени да връчат купите на победителите. По регламент те се връчват на класиралите се на първо и второ място в съответната категория – сингъл и двойки за момичета и момчета.

Входът за мачовете ще е безплатен.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...