Акценти
Начало / Култура / Одобриха 11 проекта от втората сесия на Културния календар на Плевен

Одобриха 11 проекта от втората сесия на Културния календар на Плевен

Община Плевен

11 културни проекта ще финансира Община Плевен. Това стана ясно след приключване на втората конкурсна сесия от Раздел ІІІ на Културния календар. Общо 30 бяха постъпилите предложения за кандидатстване за съфинансиране на проектен принцип в размер до 5 000 лева за реализацията на различни културни събития на територията на Община Плевен.

Два проекта спечели Арт център “Плевен“. Единият е се нарича „Есен в Кайлъка”, а другият е “Камерни музикални вечери”. Два са и проектите на читалище „Съгласие“: единият е по повод 145-тата годишнина на културния институт, а другият се нарича “Хубост за бъдни времена”.

Общината ще финансира издаването на стихосбирката „Време за писане“ на поетесата Христина Комаревска, каталог “Избрани скулптурни паметници от Регионалния исторически музей в Плевен”,  литературни конкурси по случай 60 години Регионална библиотека “Христо Смирненски”, изложбата „Скъпоценна украса на икони“ на Дирекция „Военно-исторически музей” – Плевен. Одобрени са и възстановката “Връщане сабята на Осман паша” на Сдружение “ІV-ти пехотен полк”, рок трилогията „Излез на зелено” на Детелин Димитров и „Джаз в галерията“ на Фондация „Диря“.

До края на 2014 г. ще се състои още една конкурсна сесия. Предвидените от Община Плевен средства за съфинансиране на културни прояви през настоящата година са общо 74 000 лв.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...