Акценти
Начало / Общество / Плевен беше домакин на национална конференция на кризисните центрове

Плевен беше домакин на национална конференция на кризисните центрове

“Добри практики за единна методика на социалната услуга “Кризисен център” беше темата на националната конференция, организирана от Сдружение “Център Отворена врата” съвместно с Областна администрация Плевен. „Създаването на Кризисните центрове в страната е от изключителна важност, защото те работят за осигуряване на защита и базисни потребности на деца и жени, преживели насилие. Осигуряването на подслон и подкрепа на деца и жени, жертви на насилие, трафик или друга форма на експлоатация, в среда, близка до семейната, е безценна помощ за хората в нужда. Изключително са полезни контактите, които създавате с колегите си от кризисните центрове в чужбина”, заяви в приветствието си към участниците областният управител Иван Новкиришки.

В конференция взеха участие Норберт Чайпек (на снимката вдясно), ръководител на кризисен център във Виена и Карин Хиршл, журналист от един от най-четените в Австрия вестник “Кронен цайтунг”, които  споделиха опита си в работата с деца в австрийските кризисни центрове.

На събитието присъстваха народният представител Дарин Матов, представители на Агенция Социално подпомагане, Държавна Агенция за Закрила на Детето, Секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора –Антоанета Василева,  представители на всички кризисни центрове  в България , на Окръжна прокуратура, съда и ОД на МВР.

Участниците в националната конференция обсъдиха работещи предложения и проблеми от практиката в предоставянето на социалната услуга “Кризисен център”. Предложенията ще бъдат представени на вниманието на Министъра на труда и социалната политика и изпълнителния директор на Агенция „Социално подпомагане”, за да бъдат  включени в официалното методическо ръководство за услугата “Кризисен център”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...