Акценти
Начало / Общество / По-високи такси за детски градини, само след обществено обсъждане

По-високи такси за детски градини, само след обществено обсъждане

На предстоящата сесия на Общинския съвет в Плевен, която ще се проведе на 29 март,  не е предвидено обсъждане на по-високи такси за детски градини, информираха от Общината в отговор на запитвания по тази тема.

„Всяка промяна на таксите в детските заведения ще бъде подложена на обществено обсъждане, преди утвърждаването от местния парламент”, обяви кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

В началото на февруари от общинската администрация изразиха съмнение, че предвидените в общинския бюджет средства за издръшка на детските градини в общината няма да са достатъчни, заради въведените нови изисквания за хранителните продукти в детските заведения. В резултат детските дажби поскъпнали близо три пъти.

Тогава кметът съобщи, че ще се избира между няколко варианта за промяна на таксите в детските градини, като надделява идеята таксата да се формира от постоянна обща сума, която ще е по-ниска от заплащаната в момента и да се въведе допълнително така наречената такса храноден и тя да се заплаща само за дните, в които детето е посещавало детското заведение.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...