Акценти
Начало / Общество / Плевенчани с голям интерес към специализираната трудова борса

Плевенчани с голям интерес към специализираната трудова борса

Голям интерес проявиха плевенчани към специализираната трудова борса, която беше с акцент към младежите. Над 100 души се включиха днес мероприятието, организирано от Бюро по труда – Плевен. Близо 60 ключови работодатели за региона бяха поканени за участие в срещата, която се проведе в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация.

Борсата откри Пепа Каракашева, началник отдел „Посреднически услуги“ в Бюрото по труда. Участие взеха и представители на Община Плевен, както и на синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа“. Каракашева припомни, че целта на трудовата борса е да свърже директно работодателите и кандидатите за работа. Като участници в трудовата борса работодателите имаха възможност и да рекламират дейността на фирмите си и перспективите за тяхното развитие.

трудова борса 2

Каракашева акцентира, че безработицата в Плевенско е с трайна тенденция за намаляване през последните пет месеца. 4943 безработни лица са се регистрирали през месец май в Бюро по труда – Плевен. Равнището на безработицата е 7,9%, което е на нивото от месец октомври 2009 година.

трудова борса

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...