Акценти
Начало / Общество / Плевенчани се жалват и от сметките за топло

Плевенчани се жалват и от сметките за топло

Освен от станалите актуални напоследък сметки за ток, плевенчани се жалват масово и от фактурите за парно. Това съобщи Зинаида Георгиева, регионален координатор на гражданско движение ДНЕС в Плевен, където организацията има приемна.

Защо фактурите на „Топлофикация” Плевен са неразбираеми, защо няма правилно отчитане и разпределение за консумираната топлоенергия, защо не се уведомяват абонатите при прехвърляне на задълженията им към фирмите за събиране на вземания, защо няма индивидуални договори с абонатите, са само част от задаваните от хората въпроси. Те недоумяват и каква е причината да се плаща за нещо, което не ползват, както и защо цените са десетократно по-високи от преди пет години и кое е поскъпнало с толкова или какво се е променило.

По този повод от гражданското движение съобщиха, че канят на среща с плевенчани ръководството на местната „Топлофикация” и се надяват те да приемат поканата. Проблемите се решават при взаимно желание, допълват от ДНЕС в Плевен, защото желанието за диалог и търпението на хората се изчерпват.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...