Начало / Общество / Плевенчанин представя страната ни в международна конференция на високо ниво

Плевенчанин представя страната ни в международна конференция на високо ниво

Плевенчанин ще участва в международна публична конференция на високо ниво на тема “Инструменти на Евро-BRICS – връзка при справянето с предизвикателствата на многополюсен свят” в партньорство с Евро-BRICS Young Leaders и Индийското посолство в Париж. В рамките на стартирането на председателство на Индия в BRICS и по повод Седмицата Euro-BRICS в Париж, в посолството на Индия в Париж, LEAP и лидерите Euro-BRICS Young Leaders Platform ще проведат публична конференция.

Срещата ще бъде финализирана с публична конференция. Общо около 50 души ще се срещнат в Индийското посолство в Париж в следобедните часове на шестия ден. Един от тези 50 души е Йордан Христов от Плевен. В последните години той и екипа му работят в посока стратегическо партньорство между страните в Европа и тези от БРИКС. Като единствен българин на форума, на него се пада честта да представи България и област Плевен, като място за провеждане на една от бъдещите срещи на върха, включващи президенти и министри от Европа и Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка.

Главна цел на мрежата е да лобира за провеждането на първата среща на върха на Euro-БРИКС. LEAP реши да проведе първата среща на стратегическо планиране на младежка платформа на Евро-BRICS във Франция през април 2016 г., с цел да се надгради върху обещаващите резултати от срещата на върха в Първа Евро-BRICS Млади лидери, която се проведе през юни 2015 г. в Хелзинки, и планират бъдещето си за предстоящата среща на високо равнище в Индия.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...