Начало / Култура / Гледайте драмата „Съдията“ в кинолекторията на Регионалната библиотека

Гледайте драмата „Съдията“ в кинолекторията на Регионалната библиотека

Драмата „Съдията” представя кинолекторията на Регионална библиотека „Христо Сминрненски” в Плевен тази вечер. Режисьор на лентата е Дейвид Добкин, а в ролите ще видим Робърт Дауни – младши, Робърт Дювал, Вера Фармига, Били Боб Торнтън.

Героят на Дювал е известен в малкия си град като безкомпромисен съдия, а синът му, Ханк (изигран от Дауни) е още по-безпощаден и от баща си. Ханк е успешен ловък адвокат в големия град, който е избягал възможно надалеч от корените си, но семейна трагедия го принуждава да се върне обратно у дома – при властния си баща и хората, които се е опитал да загърби.

Плановете на Ханк за бързо прибиране са възпрепятствани, когато последният човек, за когото някога е очаквал да имат нужда от услугите му, е обвинен в убийство. Съдията, дългогодишният арбитър на правосъдието, сега е изправен пред милостта на системата, без алиби и дори без никакъв спомен от въпросната нощ. След толкова много години и толкова много белези, и за бащата, и за синът, пътуването да открият истината се превръща в нещо повече от инцидент по тъмен, селски път. Това е разказ за спомени, любов и възможност за изкупление.

Прожекцията на филма „Съдията” ще бъде на 27 април, сряда, от 17 часа в Арт зала на РБ „Христо Смирненски”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...