Акценти
Начало / Политика / Плесен и мухъл превзеха читалището в Коиловци

Плесен и мухъл превзеха читалището в Коиловци

Мартин Митев, председател на Общински съвет – Плевен от ГЕРБ и общинският съветник Христослав Михайлов се срещнаха с жители на село Коиловци по време на изнесената приемна в селото. Основният въпрос, който беше поставен пред общинските съветници, бе окаяното състояние на сградата на местното читалище.

Преди година, след като покривът се сринал, предишното ръководство на община Плевен отпуснало средства и покривът е основно ремонтиран. Вътре сградата обаче се нуждае от ремонт. Пада мазилката от таваните, плесен и мухъл има по всички стени, както на младежкия клуб, така и в книгохранилището, и в стаята с музейната сбирка с автентични носии, инструменти и уреди, по коридорите и стълбите. От читалището досега за ремонти и оборудване не са искали средства от Общината. Реализирали са редица проекти, с които са успявали да поддържат добрия вид на сградата. Сега вече са изчерпали възможностите за кандидатстване по проекти и търсят съдействие от Община Плевен.

среща Коиловци 4

Жители се оплакаха и от бездомните кучета по улиците на селото, които плашат децата, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Мартин Митев обясни, че в момента се подготвя нова процедура за разкриване на приют за кучета в Плевенска община, вече са намерени подходящи помещения и вероятно в края на юни Община Плевен ще е собственик на старата ветеринарна лечебница и съвместно с неправителствена организация приютът ще бъде факт.

среща Коиловци 3

По време на приемната от Коиловци се поинтересуваха как малки населени места, като тяхното, може да кандидатства за финансиране по проекти и ще има ли отново програми по временна заетост.

среща Коиловци 1

среща Коиловци

Снимки: ПП ГЕРБ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...