Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанинът Даниел Анков завоява сребро от международния турнир „Нови звезди“

Плевенчанинът Даниел Анков завоява сребро от международния турнир „Нови звезди“

Даниела Анков

Плевенският лекоатлет Даниел Анков спечели сребърен медал на провелия се на стадиона на НСА в столицата на 21 май международен турнир за жени и мъже „Нови звезди“, информира plevensport. Състезателят на СКЛА Спартак зае второ място в дисциплината скок дължина. Младият плевенчанин направи много добра серия от опити, като в най-добрия си скок се приземи на 7.44 метра. Победител в сектора стана нигериецът Емека Околи, който се състезава за Катар и тренира при Христо Марков. Тъмнокожият атлет скочи 7.78 м за първото място. Трети остана Александър Антонов от Хаммер (Трявна) с 6.74.

Роденият в Плевен спринтьор Петър Кременски, който в момента се състезава за Атлетик (София) остана на 11 стотни от норматива за Европейско първенство на 200 метра. Плевенчанинът се завърна от лагер в Испания и показа отлична форма, като победи с резултат 21.06 секунди. За да участва на Европейското първенство в Цюрих, Кременски се нуждае от постижение под 20.95.

От останалите плевенски лекоатлети, които взеха участие в престижния турнир, най-предно класиране направиха в сектора за хвърляне на чук за жени – Виктория Миткова и Татяна Дончева. Възпитаничките на АК „Георги Дъков“ завършиха съответно на четвърто и пето място с постижения от 37.00 и 25.75 метра. Златото спечели Михаела Методиева от КЛАСА с 51.68 метра.

Шести в хвърлянето на копие за мъже завърши Александър Стоенчев от АК „Георги Дъков“, като плевенчанинът запрати уреда на разстояние от 42.80 метра. В сектора първото място стана притежание на Радослав Иванов от Дунав (Русе) с резултат от 67.72 м.

В същата дисциплина, но при жените имаше две плевенски лекоатлетки – Геновева Димитрова и Татяна Дончева. Те заеха последните две позиции – седма и осма, съответно с резултати от 32.30 и 28.32 метра. Елена Узунова от КЛАСА е златна медалистка при копиехвърлячките с най-добър опит от 42.15 м.

В 36-ия международен турнир „Нови звезди“ взеха участие представители на четири страни – България, Сърбия, Македония и Катар.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...