Акценти
Начало / Спорт / Плевенски шахматист с най-голям шанс за Купа Евроинс 2012

Плевенски шахматист с най-голям шанс за Купа Евроинс 2012

С най-големи шансове за спечелване на годишния приз – Купа Евроинс 2012,  е състезателят на СКШ „Плевен 21“ Анатоли Атанасов, който бе на върха и през 2011 година. Третият заключителен турнир от веригата Купа Евроинс 2012 ще се проведе тази събота и неделя в клуба на бул. Скобелев 20. В турнира могат да се включат всички желаещи от цялата страна, с български шахматен рейтинг под 2 200. Веригата е единствена по рода си в нашия град и датира от началото на 2009 година. Традиционно за участие се записват около 50 любители на шахматната игра. Това ще бъде четиринадесети турнир, организиран от СКШ „Плевен 21“ с финансовата подкрепа на ЗД „Евроинс“ АД.

След изиграването на седемте кръга по Швейцарска система ще стане ясно и кой ще бъде носителят на купата за тази година.
Според регламента на турнира, ще бъдат наградени заелите първо, второ и трето място в двете групи, най-добре представилата се жена и дете до 12 години в група А. Наградите ще връчи директорът на застрахователната компания Емил Трифонов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...