Акценти
Начало / Култура / Плевенски ученици представят енергийния потенциал на страната ни във Финландия

Плевенски ученици представят енергийния потенциал на страната ни във Финландия

Ученици от Езиковата гимназия в Плевен ще представят страната ни на предстоящата международна работна среща по проект „Енергия за утрешния ден“, която ще се проведе от 11 до 16 март  в град Канкаанпа, Финландия. Една от главните задачи, поставени на българския отбор, работещ по проекта, е да открие ясен отговор на въпроса “Защо трябва за пестим енергия?”, който ще бъде публикуван като част от брошурата “Енергия и климат”. На срещата българските участници ще трябва да представят и подробна информация за енергийния потенциал на страната ни.

За Финландия ще пътуват единадесетокласничката Милена Петкова и Здравко Петров, Силвия Александрова, Вяра Кирова от десети клас. Те ще имат отговорната задача да представят България пред 11 европейски държави, сред които Литва, Латвия, Испания, Турция, Румъния, Италия и Финландия. Преди заминаването те направиха генерална репетиция на презентацията си пред свои съученици в гимназията.

Заключителната среща по проекта „Енергия за утрешния ден”, разработван вече две години по програма “Коменски” на ЕС, ще се проведе в България през месец май.  Домакин на предстоящото събитие ще е Езиковата гимназия в Плевен, която ще посрещне около 60 гости от осем страни-партньори по проекта.  Учениците от Езиковата гимназия вече взимат активно участие в подготовката – предават своите есета, рисунки и материали, които ще бъдат включени в програмата на шестата среща.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...