Акценти
Начало / Политика / СДС и БСП с най-много общинска площ под наем

СДС и БСП с най-много общинска площ под наем

784 кв.м е общата площ на общинските помещения, които СДС  ползва под наем в Плевен. БСП е разположила централата и клубовете си на площ 611 кв.м. Това стана ясно от справката на общинската администрация, поискана от съветника от ГЕРБ Мартин Митев. Той поиска и информация за какво се ползват общинските имоти, стопанисвани от партиите, като основният въпрос беше има ли преотдадени под наем и за какво. На това питане отговор не бе даден и вероятно то ще бъде удовлетворено на следващата общинска сесия в края на март.

Не е изключено ГЕРБ да атакува партиите по линията на ползваните под наем общински помещения, средната наемна цена за които е около 50 лв.

От справката става ясно, че на трето място се подрежда партията на обединените земеделци, която стопанисва под наем 331 кв.м общински помещения. През годините „Атака” е получила 325 кв.м общински имоти за клубове, а ДПС – 217 кв.м. Далеч по-скромни са от ДСБ със 152 кв.м. За ГЕРБ бяха обявени само 48 кв.м в новата сграда на ул. „Димитър Константинов”, в която се помещава библиотека „Христо Смирненски”. С 23 кв. м там е и НДСВ.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...