Акценти
Начало / Спорт / Плевенският “Спартак” се наложи над съименика си от Варна

Плевенският “Спартак” се наложи над съименика си от Варна

След невероятна игра “Спартак” Плевен победи с 1:0 прекия конкурент за първото място “Спартак” Варна и продължава да елидер в “Б” група. Заради дъждовното време мачът се игра вчера само пред около 2 000 души на стадион “Плевен”, но предложи изключителни емоции, пише spartak-pleven.bg.

Голът дойде в 20-тата минута след изпълнена точно от Раденцов дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Веднага след попадението на два пъти вратарят на домакините Антонов спаси удари на останали очи в очи с него нападатели на гостите, но това беше всичко в актива на “соколите”.

През второто полувреме възможност да удвоят резултата имаха Милен Тодоров, Раденцов и Краев, както и влезлите на местата им Станислав Иванов и Любомир Тодоров.

Състав на “Спартак” Плевен: Станислав Антонов (вратар), Цветомир Панов, Петър Ванков, Михаил Милчев, Милен Тодоров, Иво Иванов (63` Станислав Иванов), Ивайло Раденцов, Васил Шопов (86` Кристиян Кригоров), Янислав Иванов, Любомир Тодоров и Станислав Краев (75` Любомир Тодоров).

На 23 октомври Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа Десислав Русев с лишаване от състезателни права за 1 среща и парична санкция от 150 лв. заради двата му жълти картона от мача с Банско. Така таранът пропусна дербито срещу “Спартак” Варна.

Глоба отнесе и ПФК “Спартак 1919” по доклад на делегата от последния мач, а решението гласи: “За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А – предложение 1, ДК наказва ПФК “Спартак”– гр. Плевен с имуществена санкция в размер на 500 лева”.

“Черноморец” Бургас е противникът на “Спартак” за 1/16 финалите от турнира за Купата на България. Първият мач е в Плевен на 1 ноември, четвъртък.

Неприятното в създалата се ситуация е фактът, че “Спартак” ще има по-малко време за почивка между мача в четвъртък и важния шампионатен двубой в Раковски на 4 ноември, неделя. Успокоително в случая е, че отборът на Раковски също ще има нелеката задача да пропътува пътя до Варна, където гостува на местния “Спартак” за Купата.

На сайта spartak-pleven.bg припомнят, че плевенчани достигнаха до тази фаза от турнира за Купата на България след като в един мач на ниво 1/32 финали отстраниха като гост “Места” Хаджидимово след 3:3 в редовното време и изпълнение на дузпи. Предстоящият сблъсък с елитния “Черноморец” ще бъде в два мача като “Спартак” ще се постарае да вземе преднина в Плевен преди реванша в Бургас в края на ноември.

Снимка: Тони Вашков

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...