Акценти
Начало / Култура / Плевенският районен съд възстанови Стефка Григорова като директор на Регионалния исторически музей

Плевенският районен съд възстанови Стефка Григорова като директор на Регионалния исторически музей

С решение на Районния съд в Плевен от 26 октомври тази година е отменена като незаконосъобразна заповедта на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, с която беше прекратено трудовото правоотношение на Стефка Григорова като директор на Регионалния исторически музей. С решението си съдът възстановява Григорова за директор на музея и осъжда Община Плевен да й заплати обезщетение в размер на 5 189, 31 за периода на незаконосъобразното й уволнение от 20 юни 2012 г. до 11 октомври 2012 г., включително и законната лихва върху обезщетението.

Съгласно решението на Районния съд Община Плевен ще трябва да плати  още 732, 63 лв. за деловодни разноски и да заплати по сметка на Плевенския районен съд сумата от 317.57 лв. за държавна такса и възнаграждение на вещо лице.

Решението може да бъде обжалвано пред Плевенския окръжен съд в 14-дневен срок, който тече от датата на решението – 26 октомври 2012 г.

Ще изчакам законовия срок и ако няма обжалване срещу решението на Районния съд, ще се върна на работа, беше единственият коментар, който Стефка Григорова направи.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...