Начало / Спорт / Плевенският „Найтингейл” остана 12-ти на Държавното по спортен бридж

Плевенският „Найтингейл” остана 12-ти на Държавното по спортен бридж

шахПлевенският отбор по спортен бридж  „Найтингейл” в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Златозар Сариев , Юри Николов и Румен Върбанов бе сред 12-те отбора финалисти на Държавното отборно първенство, което се проведе от 29 януари до 1 февруари в Пловдив.

Отборите играха по система „Всеки срещу всеки“ мачове от 20 дона. Плевенският отбор започна лощо с 4 загуби. След това стабилизира играта си и постигна 3 победи, между които и срещу шампиона от миналата година „Титан“,но след това отново допусна четири загуби и остана на 12-то място.

Присъсътвието на „Найтингейл“ в „А-група“ е безспорен успех за плевенския бридж. Поредна година той доказва класата си сред участниците от „А-група“, но дребни неточности в играта му го лишава от престижно класиране, коментират специалисти. За пример те  посочват отбора изненада на първенството „Велбъжд“(Кюстендил), който плевенчани побеждават редовно в турнирите от„Западна Лига“ и в никакъв случай не са по-слаби от него. В Държавното първенство обаче „Велбъжд“  са втори, а нашите 12-ти.

Плевенската школа, макар и косвено,  постигна успех. Шампион стана отборът на „Радков-2“, в състава на който е и плевенчанинът  Климентин Николчев. Николчев е бивш състезател на „Найтингейл“. Освен шампионската титла с „Радков-2”, Климентин Николов и партньорът му Красимир Борисов(София) по коефициента „Бътлър“ са обявени за най-добрата двойка на първенството.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...