Начало / Последни новини / Плевенските триатлонисти първи в турнира „Марин Маринов”

Плевенските триатлонисти първи в турнира „Марин Маринов”

Плевенските състезатели по триатлон извоюваха първо място на проведения тази неделя в село Баня турнир по крос триатлон „Марин Маринов”. Надпреварата е била индивидуална и щафетна, като разликата е в това, че колоезденето е проведено по пресечена местност с планински велосипеди.

При щафетите първо място извоюваха плевенчани, които се конкурираха с много добрите тимове на София и Баня. В софийския отбор е бил включен готвещият се за Олимпиадата плувец Петър Божилов. За нашите плува Мартин Лазаров, в колоезденето се включна Иво Илиев, а в бягането – Владимир Валентинов. В този състав плевенският тандем извоюва и златните медали.

В индивидуалната надпревара при 10-годишните Валентин Илиев е втори, а новото попълнение в плевенския клуб и състезател по спортно ориентиране – Симеон Митев е трети.

При 14-годишните Мартин Лазаров е трети, а при мъжете треньорът на плевенчани – Иво Илиев отново се изкачва на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Останалите двама представители на клуб „Борислав Доков” – Плевен – Константин Кирил Рашев и Станислав Тинчев, вземат участие в групата до 12 години.

В надпреварата в Баня участват над 70 състезатели от 5 клуба в страната, като очаквано домакините са били с 40 представители, които извоюват 21 медала.

Седмица преди състезанието, в Пловдив пък се проведе надпревара по триатлон за едноименната купа. В нея плевенчани са двама, като също извоюват отличия. При 16-годишните на къса дистанция – 350 м плуване, 10 000 м колоездене и 2 000 м бягане първото място с огромна преднина пред втория заема Симеон Янев.

На олимпийската дистанция 1 500 м плуване, 40 000 м колоездене и 10 000 м бягане на трето място е 16-годишният Кристиян Величков. Плевенчанинът е изпреварен единствено от Николай Димитров и Димитър Генов от Пловдив.

До края на този месец на плевенските триатлонисти предстои Държавно първенство по триатлон на дълга дистанция – 1 900 м плуване, 90 000 м колоездене и 21 000 м бягане. Проявата е в Камчия, а редом с нея ще се проведе и открит турнир по акватлон и триатлон за всички възрастови групи. На 21 октомври в Сандански ще е Държавното първенство по триатлон на спринтова дистанция.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...