Начало / Последни новини / Плевенските борци Ивайло Юсеинов и Емилиян Георгиев станаха шампиони на България

Плевенските борци Ивайло Юсеинов и Емилиян Георгиев станаха шампиони на България

Борците от плевенския клуб Изобор – Ивайло Юсеинов и Емилиян Георгиев спечелиха титли от държавното лично първенствоза деца в класическия стил в Сливен. Ивайло бе над всички и напълно заслужено грабна приза за най-техничен състезател в шампионата. Той не даде шанс на съперниците си в категорията до 53 кг, където надви с туш и петимата си противници. На финала прегази Дионисиос Мелехов от Кюстендил. Дял в плевенското превъзходство тук има и съотборника на Юсеинов – Едуардо Горанов. Той взе четири победи и допусна една загуба, завършвайки с бронзов медал.

Подобно на Ивайло и Емилиян Георгиев доминираше при най-тежките /кат. +73 кг/. Петте победи му осигуриха първото място. Постижението му е с голяма стойност, тъй като бе най-лекия от съперниците си. На финала надви Марио Митков от Оряхово.

Друг възпитаник на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки –Антоан Мотовски /66 кг/ стана вицешампион. Той се справи с четирима съперници, но загуби на финала с две точки от варненеца Йордан Митев. Общо 253 състезатели от 39 клуба излязоха на тепиха в Сливен.

„Разбира се, че сме доволни от момчетата. Представянето им дори надхвърли очакванията. Немалка заслуга има и Момчил Сирашки, който селектира и тренира тези състезатели. Успехите в тази възрастова група говорят, че се работи. Това е най-важното, защото децата тепърва започват да се изграждат като състезатели. Спечелените медали при тях се дължат на характер, което пък дава надежди, че ще станат добри борци. От най-голямо значение в момента е, че тренират съвестно и се учат от по-големите, с които периодично водят съвместна подготовка“, коментира Петър Антов.

За малко с медал се размина Борис Божидаров /42 кг/, който завърши пети. С позиция след него, но при 35-килограмовите е Виктор Фитов. „Доволен съм от двамата. Борис тренира едва от няколко месеца, но дори и на този етап има потенциал за медал. Виктор показа характер и хъс, но факта, че е доста по-лек от съперниците си не му позволи да е по-напред в класирането“, уточни Момчил Сирашки.

Класик /Белене/ си тръгна с бронзов медал от Сливен. Спечели го Станислав Пироев /42 кг/. Той надви четирима и остъпи на шампиона Дамян Иванов от Тетевен.  Съотборникът му Алекс Коев /59 кг/ завърши пети след като записа по две победи и загуби.

Снимка: viasport.bg

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...