Акценти
Начало / Последни новини / Боксьорите Александър Георгиев и Иван Мечков са шампиони на страната

Боксьорите Александър Георгиев и Иван Мечков са шампиони на страната

Плевенските боксьори Александър Георгиев /БК Мизия 80/ и Иван Мечков /БК Спартак-Плевен/ спечелиха шампионските титли за мъже. Направиха го в Пловдив по време на държавното лично отборно първенство. В него участваха 82 състезатели, сред които четирима от Мизия 80, трима от Спартак и шестима от БК Червен бряг.

Сашо Георгиев разби конкуренцията при най-тежките + 91 кг. На финала срази Алберт Хеперле. Възпитаникът на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров, президент и треньор на Мизия 80 започна шампионата със служебна победа над столичанина Иван Симеонов, който отказа да се качи на ринга. На полуфинала плевенския боксьор бе безапелационен срещу Николай Мутафски от Юнайтед – 3:0.

Очакван успех за възпитаника на треиньора Георги Тончев – Иван Мечков. В категорията до 91 кг той почти нямаше проблеми. Опасенията за изключително труден старт срещу Расим Хаят от Добрич се разсеяха окончателно във втория рунд, когато боксьора на Добруджа се отказа. На полуфинала хасковлията Мухарем Зуфури пък въобще не се качи на ринга срещу със състезателя на Спартак. Мечков не срещна особена съпротива и в битката за титлата, надигравайки убедително Георги Манов от Ямбол с 3:0. Три бронзови медала взеха още боксьорите от Плевенска област. Единият е за Сертач Илкеров от Мизия 80 при 75-килограмовите. Другите два са за възпитаниците на треньора Дойчин Цанов от БК Червен бряг – Павлин Спасов /69 кг/ и Даниел Иванов /75 кг/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...