Акценти
Начало / Общество / Планът за развитие на Северозападен район за следващия програмен период обсъдиха на заседание на Регионалния съвет за развитие

Планът за развитие на Северозападен район за следващия програмен период обсъдиха на заседание на Регионалния съвет за развитие

Областният управител Иван Новкиришки участва в заседание на Регионалния съвет за развитие  на Северозападен район, съобщиха от Областната администрация в Плевен. В заседанието  участие са взели представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на работодателски организации и синдикати, както и представители на Национален център за териториално развитие, на Обединение „Регионални планове – ниво 2” и представители на Обединение „Регионални анализи 2014+”.

Участниците в заседанието са запознати с обобщен доклад в областта на публичната инфраструктура, конкурентоспособността, развитие на човешките ресурси и околната среда.

От Обединение „Регионални планове – ниво 2” са представили конкретните стъпки при разработването на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2014-2020 г. г., а участниците в срещата са направили конкретни предложения, които да бъдат взети под внимание в разработвания проект на Регионалния план за развитие на Северозападен район 2014-2020 г., съобщиха още от Областната администрация.
На заседанието е представена също информация за разработване на оперативните програми за регионално развитие, за развитие на човешките ресурси и за околната среда за следващия програмен период.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...