Акценти
Начало / Крими / Пияни сватбари нападнаха собственик на заведение в Гулянци

Пияни сватбари нападнаха собственик на заведение в Гулянци

Петима пияни цигани са нахълтали тази нощ в заведение в центъра на Гулянци. Инцидентът е станал между 1 и 1.30 часа през нощта, малко преди собственикът му да го затвори.

Бях приключил вече и оправях заведението преди да го затворя, когато пред вратата спря кола с петима цигани, явно пияни, разказа пред репортер на ИнфоПлевен собственикът на механа „Антик“ – Людмил Ангелов. Петимата нахълтват в заведението и искат да им бъдат сервирани питиета. Ядосан от това, че отказват да ги обслужат, единият от групата се нахвърля върху 53-годишния собственик. Защитих се и тогава върху мен скочиха и останалите четирима, разказа потърпевшият. Резултатът – разбита е едната му вежда и е потрошено заведението. Ако беше някой друг, по-слаб, сигурно щяха да го пребият, коментира пострадалият.

Петимата нападатели явно са били добре почерпени на сватбата, която е била в близък до заведението район и са искали да продължат някъде запоя си. Собственикът на заведението познава нападателите. Те са му клиенти. Двама от тях се е случвало да отправят закани към него, когато са били клиенти в заведението и пийнат повече. „Не съм обръщал внимание, защото в този занаят е така – често като си пийне някой и започва да заплашва и да налита на бой. Но сега петимата изобщо не са били в заведението ми и се нахвърлиха върху мен, защото им казах, че не мога да ги обслужа, защото затварям”, обясни мъжът, който е заснел с телефона си пораженията след нахлуването на петимата пияни.

Веднага след инцидента той се е обадил на полицията, повикана е и линейка.  По думите на мъжа полицията дошла след около час. Тази сутрин отново е дошъл екип полицаи, за да заснемат пораженията. Казах им кои са нападателите, но мисля, че няма нито един задържан, казва собственикът на заведението. Днес той ще си извади медицински, заради спуканата вежда и нанесените му удари.

Заведението му е в центъра на Гулянци. Държи го вече пета година и през годините често се е налагало да търси помощ от полицията, заради цигански своеволия. Аналогичен случай като снощния е имал и преди година.

От пресцентъра на МВР Плевен потвърдиха за инцидента, извършен по хулигански подбуди. По случая се извършва проверка, когато бъдат готови, резултатите ще бъдат докладвани на прокурор, уточниха от там.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...