Акценти
Начало / Общество / Известна превозваческа фирма пуска раздрънкани автобуси с напълно износени гуми

Известна превозваческа фирма пуска раздрънкани автобуси с напълно износени гуми

За инцидент със спукана гума на автобус на фирма „Юнион-Ивкони” ни съобщиха преди малко възмутени пътници. Той е станал след Ловеч, малко преди разклона за автомагистрала „Хемус”. Автобусът е тръгнал в 8.30 часа от Плевен за Бургас. Още като го видях, а и след като тръгнахме, си помислих, че няма да стигнем с него до Бургас, толкова е раздрънкан, сподели Милена Борисова, която е една от потърпевшите пътнички. Заради проблеми с интернет обаче не успя да ни изпрати направените от нея снимки на автобуса и на спуканата гума.

Повече от час автобусът е отбит и пътниците изчакват да бъдат извозени. На мястото е дошла и патрулка на полицията.От фирмата пращат други свои коли, които са наблизо до инцидента, за да вземат пътниците. Автобусът от Плевен е тръгнал пълен, като в него има цели семейства с деца.

Недоумявам как може такива автобуси да бъдат в движение, негодува с право Милена Борисова, която се закани, че това е първи и последен път, в който ползва услугите на тази фирма. „От „Юнион-Ивкони” в София ни обясниха, че автобусът е от 2008 г., но това не е възможно. Толкова износен е, като раздрънкана каруца е. Мъжете снимат спуканата гума, която според тях няма никакви грайфери”, възмущава се пътничката. Тя сподели и за разказа на младо момиче, което миналата седмица отново пътувало по маршрута с автобус на същата фирма и тогава се налагало да спират често и с мокро килимче шофьорът охлаждал двигателя.

 

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...