Акценти
Начало / Култура / Петгодишни актьори се готвят за премиера в театъра

Петгодишни актьори се готвят за премиера в театъра

На по 5 години са най-малките актьори, които ще стъпят за първи път на театрална сцена. Малчуганите са част от детската театрална студия към ДКТ „Иван Радоев” в Плевен, за която предстоят няколко постановки, при това премиерни. Актьорите Ива Николова, Адриан Филипов и децата от школата, които са на възраст от 5 до 18 години, работят и се забавляват върху няколко пиеси от миналата есен.

На 14 юни, петък, от 19.00 часа ще се изявят малките театрали от първия състав, на възраст от 9 до 13 години, и ще покажат „В дъжд и във вятър пак на театър“ по Недялко Йорданов. Музиката е дело на Ангел Бешев, режисурата е на Даяна Филипова. На следващия ден – 15 юни, но от 17.00 часа, вторият състав ще покаже същата постановка. Участници са децата от НУИ „Панайот Пипков”, а режисьор е 7-годишната Яна Алексиева.

На 18 и 19 юни от 19.00 часа децата на възраст над 14 години от студията ще представят компилация по разкази на Чудомир – „Балкани, вдигайте се в небесата”.

Най-малките, които са под 8 години, ще влязат в ролята на различни герои от златните приказки на А. С. Пушкин. Те ще се изявят на камерна сцена на 24 и 25 юни от 17.00 часа. Костюмите са направени в стилистиката на приказките специално за децата, много от които стъпват за първи път на сцена. Сценичната версия е дело на Дария Горанова, а музиката – на Робертино Горанов.

Билети може да купите от касата на театър, цената е 3 лева.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...