Акценти
Начало / Образование / ПГХВТ ”Луи Пастьор”- Плевен изпрати поредeн випуск зрелостници

ПГХВТ ”Луи Пастьор”- Плевен изпрати поредeн випуск зрелостници

В телевизионен ефир влязоха звездите на днешния празничен ден, за да благодарят за подкрепата, разбирането и търпението на своите учители, родители и съученици. С много старание и упоритост, в продължение на месеци, се подготвяха момичетата и момчетата от 12 клас. Сценарият за празничният ден бе изготвен по тяхна идея, а реализацията – повече от прекрасна.

Със сълзи на очите, водещите Ели Младенова и Мерйем Демирли, споделиха, че „този ден е тънката граница между доброто „вчера“ и новото неизвестно „утре”, а те ще се връщат към него и след години. „Ще си спомняме за вас и ще ни липсвате много!” и отправиха апел към своите учители: „Изпълнявайте своята трудна житейска мисия и превърнете в хора и тези, които идват след нас. Казват, че истинският живот започва сега. Не! Истинският живот е, тук и сега. Благодарим ви!”

Приветствени слова към абитуриентите, които от утре ще поемат своя нов път в живота, отправиха Лилия Петкова – Директор на ПГХВТ „Луи Пастьор”, инж. Надежда Найденова – зам. директор, Диана Илиева – класен ръководител.

Празникът продължи с тържествен концерт, в който специално участие взеха децата от ОДЗ „Еделвайс“ с Директор Бистра Йоновска и музикален ръководител – Галя Великова.

За всеки абитуриент имаше подготвена грамота с основните черти на характера и поведението, пресъздадени в хумористична форма.

От своя страна дванадесетокласниците бяха подготвили стръкче цвете и номинации за ръководството, педагогическия и непедагогическия персонал на гимназията.

„Успех!” и „Късмет!”  на вас, млади  хора, отправили се към най-важния си изпит – негово величество Живота!”, пожелаха ръководството, учителите и учениците.

Празникът приключи с фойерверки, високо издигналите се цветни балони, символ на новото начало и кръшно българско хоро.

Изготвил: Соня Ковачева, учител по БЕЛ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...