Акценти
Начало / Образование / Военни училища в Плевен, Брашов и Варшава започват работа по съвместен проект

Военни училища в Плевен, Брашов и Варшава започват работа по съвместен проект

Във Военния клуб в Плевен днес беше представен проекта ”Системи за въздушна сигурност и отбрана“, който се осъществява от три държави – Полша, Румъния и България . Той предвижда в рамките на две години пилоти, ръководители на въздушното движение и служители от авиационния персонал от Военно-въздушната академия в Брашов/Румъния/, Авиационния факултет в Долна Митрополия /България/ и Университетът по отбрана във Варшава /Полша/да преминат обучение по шест дисциплини. Изучаването им ще даде възможност на курсантите да придобият по-голяма мобилност в общуването с колегите си от другите страни и да работят успешно в международна среда, обясни Ваня Кацарска, координатор на проекта. По думите й иновативното е създаването на електронна платформа за представяне, която ще дава възможност на участниците в него, които не могат да предвидят средства за обучение и пътуване, да могат по електронен път от своята държава да контактуват с преподавател от чужда страна и така да участват успешно в международните курсове.

Подобни проекти дават възможност за оеднаквяване на критериите в съвместната ни работа, подчерта началникът на Военното училище „Васил Левски”-Велико Търново генерал Пламен Богданов, който присъства на представянето на проекта.

Проектът ”Системи за въздушна сигурност и отбрана” се финансира по програма „Еразъм+” Стойността му за всяка една от трите страни е по 60 000 лева и ще бъде реализиран до края на 2018 година.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...