Акценти
Начало / Общество / Основен приоритет за новия областен управител на Плевен ще е магистрала „Хемус”

Основен приоритет за новия областен управител на Плевен ще е магистрала „Хемус”

Един от основните приоритети за мен като областен управител на  Област Плевен ще е завършването на автомагистрала „Хемус”. Това заяви днес на първата си пресконференция Мирослав Петров, след като на 10 май с решение на министерския съвет беше назначен за областен управител на Област Плевен.

„Добре съзнавам предизвикателствата, пред които съм изправен. В дейността си ще се стремя да постигна максимално целите, които Кабинетът „Борисов”  е набелязал като приоритетни за развитието на региона”, декларира още новият областен управител. Той ще заложи на приемственост от предходните колеги и на професионализма и експертния опит на колегите му в Областната администрация. В този дух на приемственост Мирослав Петров днес се е срещнал и разговарял с предшественика си Марио Тодоров, който беше назначен от служебното правителство.

Новият областен управител на Плевен не скри, че назначаването му на тази административна длъжност е ново поприще за него, което приема като предизвикателство и се надява на подкрепа от политическата сила, която го е издигнала, за да постигне добри резултати.

Ние, от Политическа партия ГЕРБ, заставаме зад областния управител и ще го подкрепяме във всички негови дейности за по-доброто на област Плевен, декларира народният представител Владислав Николов, който представи днес пред журналистите Мирослав Петров. Николов подчерта, че правителството е поело ангажимент да се „реваншира” на Северозападна България и затова  очаква в Плевен и областта да се случат добри неща, които ще развият потенциала на региона и на практика ще доведат до подобряване начина на живот на хората.

На срещата, за да поздрави с встъпването в длъжност новия областен управител, присъства и Председателят на Общински съвет – Плевен,  Мартин Митев. От името на местния парламент той връчи на Мирослав Петров поздравителен адрес, с пожеланието ползотворното сътрудничество между местна и държавна власт да продължи и занапред. „Убеден съм, че във Ваше лице Плевен ще има своя достоен представител на държавно ниво, който с действията и работата си ще защитава интересите на региона ни”, каза Митев.

Мирослав Николов Петров има две висши образования. През 1989 година завършва Военната академия във Велико Търново, специалност контра-тероризъм , а през 2003- та година се дипломира като Магистър по икономика специалност „Социален мениджмънт” в Академията по икономика «Димитър Ценов » в Свищов. През 2005 и 2006 година Мирослав Петров успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/ съответно в Унгария и САЩ Мирослав Петров има дългогодишен опит в системата на МВР. Започва работа през 1990 година като офицер в отдел „Охрана на обществения ред” в Регионална дирекция на вътрешните работи – Плевен. Три години по-късно става началник на отдел «Криминална полиция» при РДВР – Плевен. В периода 1995 – 1999 година Мирослав Петров е началник на отдел „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен, а от 1999 – 2003-та година е заместник-директор на РДВР – Плевен, отдел „Полиция”. Кариерата си продължава като началник на сектор „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен и началник на отдел „Опазване на обществения ред и превенция”. През февруари 2013 година той ее назначен за директор на ОД на МВР – Плевен. В професионалната си кариера в МВР Мирослав Петров на три пъти е отличаван с награди на Министъра на вътрешните работи. През 1994 година получава Награда от Министъра на вътрешните работи за разкриване на тежки престъпления, през 2004 година за противодействие на наркотрафика, а през 2007-ма Министърът на вътрешните работи го награждава за добрата му работа в сектор борба с незаконното производство, разпространението и търговията с наркотици.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...