Акценти
Начало / Образование / Патронен празник отбелязаха в СУ „Асен Златаров” в Гиген

Патронен празник отбелязаха в СУ „Асен Златаров” в Гиген

С богата програма в СУ „Асен Златаров” в село  Гиген отбелязаха 132 години от рождението на патрона на училището. Гости на празника бяха кметът на Гиген Красимир Първанов,  секретарят на Община Гулянци – Мариана Трифонова, гл. експерт „Образование”  Галя Доцева, както и много учители, бивши и настоящи възпитаници на гимназията.

Тържеството започна с кратко приветствие от директора Николина Маркова. Мариана Трифонова поздрави от името на кмета на общината Лъчезар Яков ръководството, учителите и учениците с думите: „…Всички Вие отдавна сте доказали, че достойно носите името на своя патрон. Изпълнени с идеи и новаторство, верни на традициите, Вие вървите напред заедно и това ни дава увереност, че от тази училищна сграда ще излязат добри и образовани хора, блестящи учени, общественици, хора на изкуството. Продължавайте да градите, творите и мечтаете заедно! Нека Асен Златаров  е пример и вдъхновение за Вас – учители и ученици, за да се гордеете с родното си училище и неговите постижения! ”.

По повод годишнината ученици от групата по интереси „Краезнание” с ръководител Диана Мушатова бяха подготвили презентация за историята на образованието в Гиген от древността до наши дни. В програмата участваха и останалите групи по интереси – литература, фолклор, музика, театър и химия, както и училищния хор и кръжокът по художествено слово. Момчетата и момичетата представиха песни, танци, стихове, драматизации и дори атрактивни химически опити.

През тази учебна година в гимназията в се обучават близо 220 деца от 1-ви до 12-ти клас. Това е второто по големина училище в общината. Преди няколко години материалната база бе напълно обновена по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа”. За 250 000лв. беше извършен цялостен ремонт на сградата. Към училището има кръжок по художествено слово, певчески хор, танцови и балетни състави, театрално студио и други извънкласни форми, които ангажират учениците в занимания с изкуства и наука.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...