Акценти
Начало / Икономика / КТ „Подкрепа” подготвя документ за доходите и управлението на държавните ресурси

КТ „Подкрепа” подготвя документ за доходите и управлението на държавните ресурси

Преди изборите от КТ „Подкрепа” ще излязат с документ, в който ще бъдат посочени няколко основни неща, които следващото правителство трябва да направи. Едно от тях е доходите, които са проблем номер едно в България. Това заяви днес в Плевен президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

Той подчерта, че е нужен сериозен дебат за неравенството на доходите, тъй като е отлаган много години.  Сред първостепенните проблеми в страната той нареди още образованието, здравеопазването и сигурността.

Според Манолов трайни проблеми има и в енергетиката. Като пример той  даде въгледобива в басейна на „Марица-изток”,  където от години се потиска цената на въглищата и „това може да доведе до страховита криза”. Тези проблеми синдикалистът ще представи на служебния премиер на среща в началото на следващата седмица.

Лидерът на КТ „Подкрепа” беше в Плевен за среща с ученици от Езиковата гимназия в Плевен, които в края на месец март ще представят България в Брюксел по време на симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет. Младежите ще обсъждат предложения по конкретни теми и ще договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС. Тази година темата на ежегодната младежка среща е 60-ата годишнина на Договора от Рим, която дава възможност на младежи от цяла Европа да обменят идеи за миналото, настоящето и бъдещето на ЕС.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...