Акценти
Начало / Общество / Парламентарна делегация от Хърватия ще посети Плевен

Парламентарна делегация от Хърватия ще посети Плевен

областна администрация

На 5 юни, четвъртък на посещение в Плевен ще бъде парламентарна делегация от Република Хърватия, информират от Областна администрация.  Тя е водена от Илия Филипович – председател на групата за приятелство с България в Хърватския парламент. В Плевен ще бъдат още четирима депутати, главният секретар на Министерството на културата на Република Хърватия – Даниела Петричевич-Голоюх, и секретарят на комисията по туризъм – Барбара Медвед.

Гостите ще бъдат посрещнати от областния управител на Плевенска област Илиян Йончев. Те ще разгледат художествената галерия „Дарение Светлин Русев”, а по-късно и Панорама „Плевенска епопея 1877”. Програмата им предвижда посещение в Института по лозарство и винарство и дегустация на вина. Гостите ще бъдат придружени от заместник-областните управители Енгин Кючуков и Мирослав Михайлов.

Същия ден областният управител Илиян Йончев ще се срещне и с посланика на Република Франция в България негово превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо Кабан. Визитата е по покана на „Малтери Суфле България” и предвижда официален обяд и посещение в завода на фирмата.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Ден неминава без да пият и ядат на корем за наша сметка . Йончев , мини на диета . Здравословно р