Начало / Култура / Парадът на модата внесе топлина и красота в ледената неделна вечер

Парадът на модата внесе топлина и красота в ледената неделна вечер

Почитателите на модата препълниха снощи залата на Драматичния театър където се състоя поредният – 53-ти, Парад на модата. Над два часа продължи предколедния моден шоу спектакъл подготвен от Георги Ангелов заедно с 12 модни дизайнери от Плевен и страната.

Спектакълът беше открит от Георги Ангелов, който прочете поздравителен адрес от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков  до участниците и гостите.

Модното шоу започна с жизнерадостните и по-бъбриви модели за по-младите и за децата. Не бяха пренебрегнати и дамите на средна възраст. След което бяха представени официални облекла.

Четиримата дебютанти в Парада на модата се представиха достойно. Двама от тях – Силвия Стоянова и Жана Кошева, показаха колекции от официални облекла, а Анжела Гицова беше предпочела клубната мода. Другата дебютантка – Галя Златева, предложи на побликата своя колекция от официални детски облекла.

Дизайнерски център „Ариес Уникат” на Светла Димитрова не изневери на себе си и отново предложи модели от плетиво и трико, които са еднакво подходящи и за всекидневието и за не много официални случаи. През следващата година „Ариес Уникат” има юбилей и по тази причина лятното издание на Парад на модата ще бъде посветено на софийския дизайнерски център.

Колекцията на Димитър Кръстев заля сцената с изобилие от цветове, докато Николина Евстатиева беше предпочела белия цвят, чието спокойствие компенсира с повече нестандартност в моделите. Теодора Кьосева и  Боряна Горанова  показаха колекции официални облекла с добавка аксесоари, изработени от плевенската дизайнерка Мария Църкова.

Модата в офиса беше темата в колекцията на Милена Колева. Арт студио “Миллиел” с дизайнери Милица Илиева и Мариела Илиева не изневериха на стила си и предложиха на публиката интересни  модели от ръчно плетиво за всеки ден и всяка възраст.

Впечатляващо бе участието в спектакъла на танцьорите от клуб „Дъга” с ръководител Жени Василева. Младите певци, подготвени от музикалния педагог Анелия Дечева, бяха изпратени с много аплодисменти от публиката след техните изпълнения.
За пълното въздействие на шоуто помогна много музикалният подбор – от „Форинър” и „Пинк Флойд” до „Болеро” на Равел. Тази прекрасна музика беше фон за повече от 200 модела, показани от над 30 манекени в коледното издание на Парад на модата в Плевен.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...