Акценти
Начало / Общество / Възпитаници на ДФСГ – първи в Национално състезание по банкиране

Възпитаници на ДФСГ – първи в Национално състезание по банкиране

Ученици от 12 б клас на ДФСГ “Интелект” Плевен грабнаха първите две места в Националното състезание по банкиране. В него се включиха ученици от 14 професионални училища по икономика от цялата страна, домакин на форума беше Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов. Събитието е посветено на 60-годишнината от създаването на първа българска финансова катедра и на 75 години от основаването на академията.

По време на състезанието участниците бяха разпределени в отбори по 4 ученици с един ментор – студент по “Финанси”, 4 курс. Младите хора трябваше заедно да изработят иновативен банков продукт или услуга.

Отборът на Борислав Симпличев представи най-добрата иновативна идея за развитие на банкови продукти и услуги и спечели първо място, грамота и парична награда от Стопанската академия в Свищов. Отборът на Милена Любенова отстъпи с минимална разлика и зае второто място.

Със своето отлично представяне, креативно мислене и доказани познания в областта на икономиката, възпитаниците на плевенската ДФСГ получиха правото на свободен прием по желана от тях специалност в Стопанска академия “Димитър А. Ценов” Свищов.

Снимка: dfsg-intellect.com

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...