Начало / Общество / Отдават чрез конкурс новия басейн – не се изключва европейски наемател

Отдават чрез конкурс новия басейн – не се изключва европейски наемател

Басейн

Пак ще отдават под наем чрез публично оповестен конкурс новия плувен комплекс до СОУ „Иван Вазов“ в Плевен, решиха след оживени дискусии общинските съветници на вчерашното си заседание, информира на пресконференция председателят на местния парламент Дарин Ангелов. Решението беше прегласувано, след като беше върнато от областния управител. Обектът ще бъде отдаден за 5 години. Той е частна общинска собственост. Първоначалната наемна месечна цена е 2 200 лв без ДДС. Не се изключва и европейски наемател, подчерта Ангелов.

Критериите за оценка на предложенията ще са месечната наемна цена, която формира 40% от точките, цена на билетите за деца и ученици (30%) и размерът на инвестицията (30%). Офертите ще бъдат оценени от комисия, назначена със заповед на кмета на Общината.

Ако не се появи кандидат, тогава ще се мисли Община Плевен да си поеме отговорността, поясни Ангелов. И добави, че издръжката на подобен комплекс би била изключително тежка за местния бюджет. На този етап не стои изискване към кандидатите да осигурят условия за обучение на деца по плуване. Наемателят ще си търси варианти да осигури максимална натовареност на капацитета на комплекса, добави Ангелов.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...