Акценти
Начало / Общество / Охрана ще контролира бариерата на входа на „Кайлъка”

Охрана ще контролира бариерата на входа на „Кайлъка”

Невъоръжена охрана вече ще осигурява контролно-пропускателния режим с бариерата, която се намира на входа на парк „Кайлъка” до езерото. Охраната е поставена от 12 април и ще работи от 7 до 19 часа, съобщиха днес от Областна администрация.

Почистването на изкуственото езеро в сърцето на парк „Кайлъка“ продължава. То ще бъде напълнено с вода, но към момента няма да функционира като атракцион с водни колелета и лодки. Причината е подадена жалба до Административен съд – Плевен, след проведен търг, по която се чака решение, уточняват от Областна администрация.

След 2015 г. е взето решение да не се сключват договори с дребни преместваеми обекти за извършване на търговска дейност на територията на парк „Кайлъка“. Във връзка с това регулярно се извършват проверки за установяване на незаконно пребиваващи нерегламентирани търговци. Миналата седмица е съставен първия акт на един от търговците, неправомерно ползващ държавния имот, по който следва наказателно постановление другата седмица.  Единствено валиден сключен договор за извършване на дейност има детският увеселителен кът с надуваемо съоръжение до Летния театър.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...