Акценти
Начало / Общество / Над 200 полицейски служители ще се грижат за спокойствието на плевенчани по Великден

Над 200 полицейски служители ще се грижат за спокойствието на плевенчани по Великден

Взети са всички необходими мерки от органите на полицията за ненарушения на обществения ред и противодействие на извършването на тежки криминални престъпления по време на Великденските празници. Това заяви на пресконференция днес комисар Петър Енчев – зам.-директор на ОДМВР – Плевен

Главен инспектор Валентин Георгиев – началник сектор „Охранителна полиция”,  разясни, че във връзка с предстоящите празници и осигуряване на спокойствието и обществения ред в област Плевен ще бъдат ангажирани 211 полицейски служители. Проведени са предварителни срещи с представители на местната власт, за да се осигури засилено полицейско присъствие там, където се очаква да има струпвания на хора – църкви, търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура- жп гари и автогари. Ще има и проверки на питейни и увеселителни заведения. В графиците за охрана са включени и публичните събития по време на празниците. При необходимост ще се извършват и физически проверки. Засилено полицейско присъствие по празниците ще има и в малките населени места. Патрулни автомобили ще обикалят там, стана ясно на пресконференцията днес.

Предвид очакваното интензивен трафик, са предвидени превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организираните ученически и групови пътувания. Началникът на сектор „Пътна полиция“ – главен инспектор Ивайло Иванов, поясни, че в периода 13-17 април ще се проведе и специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност”. Главен инспектор Ивайло Иванов подчерта, че плевенската дирекция е на трето място в страната по установен нарушители – водачи на МПС шофирали след употреба на наркотични и упойващи вещества, показва статистиката за 2016 година. Ще бъде завишен контролът, особено в районите на питейните заведения и църкви.

Началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ главен инспектор Веселин Вътов поясни, че са планирани специализирани полицейски операции по конкретни линии – наркотици, детска престъпност, кражби и измами. Полицейски екипи имат готовност за реагиране на всички сигнали за престъпления на територията на област Плевен. Активно се работи по противодействието на измамите. Всеки ден има задържания, работа с лица от активния криминален контингент, повдигнати обвинения. Дейността е съвместна и с други регионални дирекции.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...