Акценти
Начало / Образование / Официално стартира основният ремонт на ДФСГ „Интелект” в Плевен

Официално стартира основният ремонт на ДФСГ „Интелект” в Плевен

С първа копка днес беше даден официалният старт на основния ремонт на ДФСГ „Интелект” в Плевен, който се извършва по проект, финансиран безвъзмездно по

Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Първата копка бе направена в присъствието на Милен Яков, заместник-кмет „Финанси и икономика” на Община Плевен; арх. Невяна Иванчева – заместник-кмет „Териториално развитие”, Павлина Станчовска, ръководител на проекта; Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, инж. Стефан Генков – представител на фирмата, осъществяваща строителните дейности на обекта, както и останалите членове от екипа по проекта.

Инвестициите в настоящата образователна инфраструктура на ДФСГ „Интелект“ – Плевен” включват цялостно обновяване на образователната институциия, включително прилежащите дворни пространства). Предвидено е поставяне на топлоизолация, подмяна на дограмата (външна) с PVC дограма с двоен стъклопакет, топлоизолация на покрива, подмяна на горивната система и подмяна на част от тръбната инсталация; ремонт и реконструкция на ВиК инсталации; ремонт на подови настилки, подмяна на осветителните тела в сградата, доизграждане на системата за видеонаблюдение на класни стаи и кабинети, ключови точки от коридори, стълбища, фоайета, училищния двор и спортните площадки. Ще се осигури достъпна среда до и в сградата на образователната институция, ще бъде извършен ремонт и възстановяване на оградите на дворното пространство в т.ч. тези на игрища.

Общата стойност на проекта е 1 399 992,00 лева, от които европейско съфинансиране: 1 189 993,00 лв. и национално съфинансиране: 209 999,00 лв. , представляващи 100%  БФП.

Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца.(13.12.2016 г. – 13.06.2019 г.).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...