Начало / Култура / Според китайския календар  днес започва годината на жълтото земно куче

Според китайския календар  днес започва годината на жълтото земно куче

На 16 февруари, според лунния календар, настъпва китайската нова година. Тя сменя тази на Огнения петел и ще премине под знака на Жълтото земно куче.

Кучето символизира честност, отзивчивост, самоотверженост, отговорност, целеустременост, праволинейност, надеждност, упорство. В същото време за него е характерно безпокойство, циничност, неувереност в себе си, самокритичност.

Като цяло 2018 трябва да ни донесе хармония, стабилност, умиротворение и спокойствие. Периодът благоприятно ще повлияе развитието на световната икономика, а също и икономиката на повечето страни.

Пренесено в личен план, 2018-а е година на съединяването и обединението на силите. Източният хороскоп разглежда 2018 като благоприятна за съединяване на личните съдби – създаване на стабилни отношения и здрави, ползвотворни семейни връзки.

Добре е годината на Кучето да се посрещне в компания, сред много хора. Облечете се в удобни дрехи със земни цветове – кафяво, зелено или жълто във всякакви техни нюанси, за да влезете в синхрон с новите енергии.

 

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...