Акценти
Начало / Общество / Членове от синдикат „Охрана”  отново готвят протест  в Плевен

Членове от синдикат „Охрана”  отново готвят протест  в Плевен

Открито събрание пред сградата на Съдебната палата в Плевен ще проведат отново членове на сдружение Сдружение „Синдикат Охрана“ в Плевен. На 21 февруари от 12.00 ч. до 12.30 ч. те ще се съберат, за да изразят недоволството си от липсата на решение от страна на Министерство на правосъдието за щатните и финансовите проблеми в ГД „Охрана“.  Проявата се организира съвместно със синдикалното дружество ССЗБ – Затвора Плевен.

В края на месец януари, след протести на охранители, се проведоха серия от срещи с министъра на правосъдието Цецка Цачева и ресорният заместник- министър Николай Проданов, на които се постигна съгласие по всички посочени от протестиращите искания. На 12 февруари се проведе и среща с министъра на финансите Владислав Горанов, но, според протестиращите „предложеното не покрива почти нищо от исканията” им.

Поради тази причина е взето решение за излизане отново на протест в Плевен и на 24 февруари да бъде организиран национален протест в София.

Исканията остават същите – унифициране на статута и заплащането на служителите от ГДО с този на служителите в МВР, приравняването на средствата за специфична служебна дейност, както и увеличаване на щата в ГДО с минимум 350 служители и обезпечаването им с финансови средства.

Протестите ще са съвместно със ССЗБ и с подкрепата на всички синдикати от Сектор „Сигурност”.

Снимка: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...