Акценти
Начало / Общество / Официално писмо стопира изграждането на бежанския лагер в Телиш

Официално писмо стопира изграждането на бежанския лагер в Телиш

Телиш

Областният управител Илиян Йонев съобщи днес пред журналисти, че е получил официално писмо от Министерството на вътрешните работи, в което се казва, че „във връзка с получена декларация от участниците в протестите в село Телиш против изграждането на бежански лагер в селото, ви информираме, че ръководството на МВР към момента не предвижда да бъдат преустройвани или изграждани нови центрове за настаняване на бежанци в страната”. Такова писмо е изпратено и до кмета на село Телиш – Нели Дакова.

Това ясно и категорично показва, че е променена позицията по отношение на бежанските лагери, а също е доказателство, че е овладян притокът на бежанци, коментира Йончев.

По отношение на въпроса за заявен инвестиционен интерес към бившето поделение в Телиш областният управител каза, че до този момент при тях официална информация за това не е постъпвала. Принципал на поделението е Национална компания „Индустриални зони” и от тях е излязла информацията за подобно инвестиционно намерение, уточни Илиян Йончев.

В неофициални разговори е коментирано, че интерес към поделението е проявен от корейски инвеститори за развиване на биоземеделие.

Областният управител беше категоричен, че преди всичко в Телиш трябва да бъде пждобрена инфраструктурата, за да стане по-привлекателно за чужди инвеститори.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...