Акценти
Начало / Образование / ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен отбелязва днес своя патронен празник

ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен отбелязва днес своя патронен празник

Днес  ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен чества своя празник. Училището е основано през 1984 година. От 1984 година до 1992 се казва ОУ „Ламби Кандев“- Плевен, а от 1992 носи името ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен. В Основната сграда на училището и неговия Филиал се обучават общо 626 ученика, от които 469 в начален етап и 157 в прогимназиален. През годините ОУ „Св. Климент Охридски“ е утвърдило своето име и репутация като един от водещите образователни центрове в региона- място, за което бивши възпитаници си с спомнят с носталгия и уютен нов дом за бъдещи първокласници.

Седмицата посветена на патрона на училището Свети Климент Охридски и 32 години от откриването на училището стартира още на 14.11. с редица инициативи. Обявени бяха литературен конкурс за разказ, есе, стихотворения или презентация на тема: „Училището- първото преживяване извън дома“ и конкурс за рисунка на тема „Училището- място, където не само уча, но и общувам“. Най-добрите съчинения и рисунки бяха изложени в училището.

%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba

На 22 ноември презентация за живота и делото на Свети Климент Охридски слушаха учениците от начален и прогимназиален етап. Мероприятието беше организирано в Актовата зала на училището , която беше празнично украсена.

Днес ръководството на училището, учители и ученици посетиха постановката „Българите идат“ в ДКТ „Иван Радоев“ Плевен , където приветствено слово беше изнесено от г-жа Веселка Великова- зам. директор по учебната дейност в ОУ „Св. Климент Охридски“- Плевен и на отличените в обявените конкурси участници бяха раздадени грамоти и награди.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...