Акценти
Начало / Последни новини / ОУ „Петър Берон” /Плевен/ на победа от купа „Освобождение“
dav

ОУ „Петър Берон” /Плевен/ на победа от купа „Освобождение“

Малките футболисти от Основно училище „Петър Берон” – град Плевен се класираха за финала на турнира за купа „Освобождение“. Надпреварата е на малки вратички в залата на Училищната спортна школа /УСШ/ в град Плевен, а отборите са съставени от деца родени след 1-ви януари 2006 година. Традиционното състезание се провежда за 16-и път. Организатори са УСШ, Община Плевен и плевенския Областен съвет на Българския футболен съюз.

Осем отбора от плевенски училища спорят за престижния трофей.

Първият финалист е състава на ОУ „Петър Берон”. Той достигна до най-важния мач за трофея след като днес спечели първото място в група А.

На старта надигра НУ ”Патриарх Евтимий” с 2:0. Последва разгромна победа – 4:0 над НУ ”Отец Паисий”. В последния мач се наложи с 3:2 над НУ ”Единство”. На второ място в групата завърши НУ ”Патриарх Евтимий”. Футболистите му победиха последователно НУ ”Единство” – 6:1 и НУ ”Отец Паисий” – 4:0. Така на отборът на НУ ”Патриарх Евтимий” му предстои мач с втория от група Б за 3-о място в крайното комплексно класиране на турнира.

Трети в група А е тимът на НУ ”Единство”, който надви само ”Отец Паисий” с 4:1. Той ще играе с третия от другата група за 5-о място в крайното подреждане на турнира. След три загуби последен в група А е НУ ”Отец Паисий”. Той ще има утешителна възможност да избегне последната 8-а позиция в окончателното класиране на турнира ако победи последния от другата група.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...