Акценти
Начало / Образование / Медицинският университет в Плевен с приз за принос в образованието

Медицинският университет в Плевен с приз за принос в образованието

Медицинският университет в Плевен е удостоен с приз за принос в областта на образованието, връчен от  Ратари клуб – Плевен. Това съобщи днес пред журналисти ректорът на университета проф. Славчо Томов. Призът се връчва за разкриването на факултета по фармация и на Научно-изследоватлеския институт към университета.

За нас това отличие е знак за високата оценка, която местната общност дава на постиженията на Медицинския университет, сподели проф. Томов. Той отчете като голям успех това, че проктът за разкриване на новия факултет е успешен и тази година са приети първите 30 студенти редовно обучение. За нас е още по-важно, че с решение на Министерски съвет разкрихме и Научно-изследователски институт, подчерта проф. Томов. Той обясни, че това е едно основно звено, което ще даде възможност за качествено нов етап в развитието на научноизследователската дейност на висшето училище. „Акцентът на Научно-изследователския институт ще бъде изцяло насочен към развитие на стойностни и  значими научни проекти с учени от академичната общност на университета, както и  с представители на други висши училища, на БАН и на чуждестранни иниверситети”, обясни проф. Томов.

Както вече съобщихме, преди дни Медицинският университет в Плевен получи и приз за първо място в професионалното направление „Здравни грижи“ в стандартизираната класация „Комплексна оценка“ в рейтинговата система на висшите училища в България.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...