Акценти
Начало / Образование / Ученици от Плевенско с възможност да участват на кръгла маса в Народното събрание

Ученици от Плевенско с възможност да участват на кръгла маса в Народното събрание

Съюз на учениците в България организира национална кръгла маса „Работещият ученически съвет – гарант за училищна демокрация“ в Народно събрание. Главна цел на кръглата маса е реализирането на структурен диалог по въпросите на ученическото участие на местно, областно и национално ниво с представители на държавни институции, неправителствени организации и ученически представителства, който да формира обща концепция за стратегическо развитие в посока повишаване участието и чуваемостта на ученическия глас в процесите на взимане на решения. Основно участие в кръглата маса ще имат 56 ученика – по двама от всяка област, представители на ученически съвети/парламенти и/или неформални ученически групи на възраст от 14 до 18 г. Те ще бъдат избрани въз основа на регистрационна форма за участие, която ще бъде отворена до 10 април, включително, съобщават от Съюз на учениците в България. Линк към регистрационната форма можете да откриете тук. Могат да кандидатстват неограничен брой ученици от всяко училище, а одобрените участници ще бъдат известени по e-mail на 11 април.

На кръглата маса ще бъдат поканени и министърът на образованието и науката Меглена Кунева, народни представители от всички парламентарно представени политически партии; членове на Европейския парламент от България; представители на директорската, учителската, родителската и студентската общности; неправителствени организации с предмет на дейност ученическо и младежко, гражданско участие; представители на OBESSU и други.

Всички необходими файлове с информация и регистрация могат да бъдат открити на http://nusbg.weebly.com/. Може да намерите повече информация и във Фейсбук събитието.

Кръглата маса ще се проведе на 21 април, четвъртък, в Народното събрание на република България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...