Акценти
Начало / Политика / От БСП – Плевен повдигат въпроса за мръсния въздух в града

От БСП – Плевен повдигат въпроса за мръсния въздух в града

Въпросът за високото ниво на замърсяване на въздуха в Плевен ще бъде повдигнат пред общинското ръководство, неправителствени организации и държавните институции. Това заявиха днес пред медиите председателят на плевенската структура на БСП – Свилен Атанасов, Ева Маринова – член на Националния съвет на жените социалисти и председател на плевенския клуб на жените социалисти, и Стефан Бурджев – лидер на областното младежко обединение и делегат на 49-я конгрес на БСП.

Ева Маринова посочи, че Плевен е сред петте града в Европа с най-мръсен въздух. По нейни думи общинската управа не прави нищо по въпроса и именно затова БСП – Плевен ще инициира предприемането на конкретни мерки. Идеята е да се проведе среща, на която да се предложат мерки, с които качеството на въздуха в Плевен може да се подобри. „Проблемът се коментира от години, а няма разрешаване на ситуацията“, заяви Ева Маринова.

Свилен Атанасов коментира, че това е едно бедствие. „Ние сме в топ 5 за най-неекологосъобразна среда за живот в Европа“, посочи той като бивш председател на Постоянната комисия по „Екология“ към Общински съвет – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...