Акценти
Начало / Политика / Свилен Атанасов: Започна процес на обновление в БСП – Плевен

Свилен Атанасов: Започна процес на обновление в БСП – Плевен

За първи път новият председател на плевенската структура на БСП – Свилен Атанасов се срещна днес с медиите. На брифинга с журналистите присъстваха Ева Маринова – член на Националния съвет на жените социалисти и председател на плевенския клуб на жените социалисти, и Стефан Бурджев – лидер на областното младежко обединение и делегат на 49-я конгрес на БСП.

Свилен Атанасов сподели кратка биографична справка за себе си – роден през 1978 година в Плевен, завършва средното си образование в училище „Христо Смирненски“. След това следва в Аграрния университет в Пловдив, откъдето има магистърска степен „Промишлено инженерство“. Професионален английски, журналистика и магистърска степен от университет във Великобритания са част от другите му дипломи.

Стефан Бурджев Свилен Атанасов Ева Маринова

Атанасов е член на БСП от 14 години, три мандата е член на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП – Плевен. Във връзка с провелата се 46-та конференция на 17 април, той сподели, че в местната структура е започнало обновление. Това е видно от факта, че в общинския партиен съвет на структурата от 41 членове, над 20 са нови лица. „Представители на различни гилдии са. Млади хора до 35 годишна възраст, а така също и хора в активна възраст 35-45 години, които никога не са участвали в нашите вътрешно партийни органи. Можем да се похвалим с този факт, че процеси на обновление в БСП определено се случиха, случват се“, каза Атанасов по отношение на местната структура на партията.

Пред БСП – Плевен стои целта да се разшири влиянието на партията, тъй като четири поредни мандата местната структура на партията не се представя добре. Свилен Атанасов посочи още, че от сега се започва работата по утвърждаване на кандидат за кмет на Плевен за следващите избори. „Най-накрая смятам, че идва моментът, когато ще се поздравим с успешно представяне на местни избори в нашата община. Ще работим за разширяване на нашите вътрешнопартийни структури, за тяхното позициониране и излизането им от тесния вътрешнопартиен формат. БСП е най-голямата лява политическа сила и на местно и в национално ниво и като такава, ще се бори за утвърждаване на социално ангажиращите се политики, като разбира се, вие всички знаете, че в Плевен през последните години ситуацията е повече от лоша. Плевен е град, който беше икономически център на Северна България. В момента може да се “поздрави” с една изключително нелицеприятна картинка, а именно – обезлюдяване, превръщането му в град със затихнали функции. Нямаме индустрии. По данни на ГРАО всяка година населението на града намалява с над 1 500 души. Няма препитание и няма опция за реализация на младите хора и хората в активна възраст“, каза Атанасов. „Смятам, че тук е определящата роля на най-голямата лява политическа сила – а именно нашата. За прокарване на нашите политики на местно ниво ще разчитаме изключително много и на нашите хоризонтални структури, с които БСП разполага – Сдружение на ветераните, Движение на жените социалисти, чиито председател е колежката Ева Маринова, Младежкото обединение, чиито областен лидер е другарят Стефан Бурджев“, каза още председателят на БСП – Плевен.

От своя страна Стефан Бурджев заяви, че е оптимист за бъдещето на град Плевен и БСП с избора на Свилен Атанасов за председател. Той допълни, че предстоят още приятни изненади, свързани с разширяването на партията и младежкото обединение на БСП, но още е рано да разкрие какви са.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...