Акценти
Начало / Крими / Отложиха за нова дата делото срещу обвинените във вземане на подкуп инспектори на ОДБХ

Отложиха за нова дата делото срещу обвинените във вземане на подкуп инспектори на ОДБХ

Вчера Плевенски Окръжен съд разгледа дело с обвинение против подсъдимата Е. С. Ц за това, че през периода 8.10.2014 г. до 9.01.2015 г., в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, сама и в съучастие с И. И. П. като извършители, в качеството си на длъжностно лице – главен инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Плевен, използвала своето служебно положение. При проверка тя предлагала на ползватели на магазини за търговия с храни да изготви актуални „Процедури за определяне и контролиране на опасностите на храните, основани на принципите на НАССР” и предоставяла такива, за да набави за себе си и за И. П. противозаконна облага – общо в размер на 190 лв..
Подсъдимия И.И. П. е обвинен за това, че през същия период, в съучастие като извършители с Е. С. Ц., в качеството си на длъжностно лице – инспектор в ОДБХ – П. използвал своето служебно положение, за да набави за себе си и за Е. Ц. противозаконна облага– общо в размер на 70 лв. и получил от П. сумата 70 лв. – престъпление по чл. 283 вр. чл. 20, ал.2 НК.
В съдебно заседание са проведени очни ставки, както и са дадени обяснения от подсъдимите.
Делото е отложено за разпит на свидетели за 17.03.2016 г. от 10,00 часа, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...