Акценти
Начало / Култура / Отличия за „Колорит” от конкурса „Детето и кучето”

Отличия за „Колорит” от конкурса „Детето и кучето”

Четиригодишната Полина Петрова от арт школа „Колорит” – Плевен спечели най-високото отличие на 14-тия международен конкурс за изобразително творчество за деца и младежи „Детето и кучето”, провел се в град Честохова – Полша. Международното жури е присъдило на Полина Специален приз и Почетен медал  за живописната  творба „Разходка с куче”, изпълнена в смесена техника. Нейната рисунка е публикувана в арт каталога на победителите в курса. Още една четиригодишна художничка от „Колорит”е наградена за отличното си представяне в международната изложба. Диплом за високи постижения е присъден на Елена Христова за рисунката „Аз и моето куче”.

Техните творби ще бъдат включени в международната изложба, която  ще бъде показана до края на годината в изложбените зали на Младежкия дом за култура, след което  ще гостува в Центъра за култура и образование във Варшава.

Интересът към темата на конкурса „Детето и кучето”с всяко издание става  все по-голям. В тазгодишното издание на конкурса са взели участие 215 646 творби на деца и младежи от 107 страни, научихме от ръководителката на школа „Колорит” Майя Ананиева. Това прави наградите на плевенските деца изключително ценни, подчерта Ананиева.

Международният форум в Честохова се провежда под патронажа на министъра на образованието на Полша, кмета на град Честохова и председателя  на киноложкия съюз в Полша. Организатор е Младежкият дом за култура в Честохова, подкрепен от Общината на града.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...