Акценти
Начало / Общество / Отличиха плевенски инспектори в Националния конкурс „Пожарникар на годината”

Отличиха плевенски инспектори в Националния конкурс „Пожарникар на годината”

Плевенските инспектори Надя Коцева и Георги Михов получиха награди в раздел „Превенция” от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Церемонията по награждаване на победителите се проведе днес, а титлата „Пожарникар на 2012 год.” спечели главен инспектор Севдалин Кехайов – началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” Златоград.

Надя Коцева е инспектор по защита на населението и инженерна защита в сектор „Планиране, превантивна дейност и контрол” при Областно управление „Пожарна безопасност и защита та населението” и през 2012 год. е взела участие в извършването на проверки на 70 обекта. В резултат на тях е съставила 37 констативни акта с 72 предписания и 33 констативни протокола. Значителен е приносът й в реализацията на международен проект DAMSAFE, който има за цел създаването на оценка и управление на риска от малките язовири, уточняват от пресцентъра на МВР.

Инспектор Георги Михов е инспектор по защита на населението и инженерна защита при сектор „Планиране, превантивна дейност и контрол” към плевенското областно управление. Инспектор Михов започва своята професионална кариера в структурите на „Гражданска защита” в област Добрич, като в периода 2007 – 2009 год. е директор на Дирекция „Гражданска защита” в областта. През 2012 год. е извършил голям обем от  работа – участвал е многократно в експертни комисии при извършването на проверки в  обектите от критичната инфраструктура на територията на област Добрич.

В раздел „Превенция” награди получиха още главен пожарникар Марко Петкански от Панагюрище и пожарникар Деян Христов от Балчик.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...