Начало / Последни новини / Отличен старт на плевенските състезатели по Шотокан карате-до

Отличен старт на плевенските състезатели по Шотокан карате-до

С 10 медала се завърнаха състезателите на плевенския клуб по шотокан карате от Националното първенство по Шотокан карате – до за деца от 7 до 11 години. Първенството събра над 220 състезатели от 18 клуба. При най-малките плевенският шотокан карате клуб бе представен от 13 състезатели. Те спечелиха 3 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала.

Златно отличие спечели Йонан Михайлов в дисциплината шобу санбон кумите при 10-11 годишните момчета. Освен златния медал, талантливият плевенчанин донесе и два сребърни медала – в дисциплината шотокан ката и шобу ипон кумите. Йонан е основен претендент при 10-11 г.момчета за участие в Европейското  първенство по Шотокан през април и е най-резултатният състезател за това първенство сред състезателите от клуба.

9-годишният Максимилиан Кошериков е вторият златен медалист. Той завоюва своето отличие в дисциплината Шотокан ката. Това беше последното участие на Макси при най-малките – от месец юни вече ще мери сили с 10-11 г. момчета.

Третият златен медал е на Денислав Трифонов в дисциплината шобу кумите. Дени постигна това класиране след 3 убедителни победи в категория над 38 кг. при 10-11 г. момчета. Това не е първата титла на Денислав – той  е Национален шампион и през 2019 г. в дисциплината санбон кумите.

Два сребърни медала при деца 7-9 г. , спечели Людмил Славков. Класира се и в двете състезателни дисциплини – шотокан ката и санбон кумите.

Неговият съотборник Виктор Павлов, завоюва 4-ият за клуба сребърен медал – в дисциплината шобу кумите при 10-11 г. момчета над 38 кг. Това е първото по-сериозно отличие в тази дисциплина на състезание от висок ранг за Виктор.

Бронзово отличие с отлични срещи спечели Ивайло Василев при най-леките момчета в дисциплината шобу кумите при 10-11 годишните. С 2 победи и 1 загуба на полуфинала, Ивайло заслужено се изкачи на третото място на почетната стълбичка.

Две бронзови отличия спечели и Александър Иванов при 7-9 г.момчета в двете състезателни дисциплини – шотокан ката и санбон кумите.

„Успешен бе първият старт на нашите състезатели . За това говори по-големият процент спечелени медали от общия брой”,  сподели Милена Кирниколова.

За по-големите състезатели от клуба предстои Национално първенство на 12 и 13 март в София, а най- добре представилите се състезатели на клуба от националните шампионати в отделните възрасти, ги чака изява в Европейското първенство по Шотокан карате-до, което ще се проведе от  1 до 3 април 2022 г. в Сърбия  гр. Суботица.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...